Dobrodošli u digitalno doba

Digitalna TV zahtijeva minimalna ulaganja.

Svako ko posjeduje televizor u kući, prijem slike ostvaruje na jedan od četiri načina: putem satelita, kabla, interneta i antene. U prva tri slučaja, po pravilu, satelitski, kablovski i internet pružatelji usluga obezbjeđuju opremu za prijem TV kanala.

Za prijem digitalnog signala antenskim putem sa zemaljskih predajnika, neophodno je imati prijemnu antenu i odgovarajući prijemnik.

Različite antene – isti sjajan rezultat.

U zavisnosti od mjesta stanovanja, u odnosu na poziciju predajnika sa koga se prima signal, prijem možete ostvariti

– sobnom antenom
– spoljnom antenom montiranom na krovu
– zajedničkim antenskim sistemom

Zajednički antenski sistemi postoje u zgradama starije i novije gradnje. Obratite se predstavnicima etažnih vlasnika ukoliko niste u mogućnosti priključiti se na zajednički antenski sistem i ostvariti prijem digitalnog TV signala.

Vaš televizor je prijemnik.

Postojeći televizori (čak i crno-bijeli!) mogu da se koriste za praćenje digitalno emitovanog programa, uz određene uslove.

Ukoliko posjedujete televizor sa ugrađenim DVB-T2 prijemnikom, za prijem signala je potrebna obična krovna ili sobna antena.

Ukoliko posjedujete televizor bez ugrađenog DVB-T2 prijemnika (LCD/Plazma), potrebna vam je antena i Set Top Box (STB) prijemnik.

Ukoliko posjedujete stari (CRT) tip televizora sa SCART priključkom, potrebna vam je antena i Set Top Box prijemnik. Zbog tehničkih ograničenja, na ovoj vrsti televizora nije moguće prikazivanje sadržaja u visokoj (HDTV) rezoluciji.

Šta dalje?

Sljedeći korak je pokretanje pretraživanja HD kanala. Na daljinskom upravljaču pritisnite MENU, a potom na ekranu izaberite INSTALACIJA ili PODEŠAVANJE, te pokrenite AUTOMATSKO PRETRAŽIVANJE.

Moguće je da će vaš meni izgledati donekle drugačije. Ukoliko ne možete pronaći opciju automatskog pretraživanja, kontaktirajte nas na broj telefona 055 420 102 ili e-mail info@viditv.ba.